Ο Μανώλης Μητσιάς είναι ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές που άφησε τη σφραγίδα του στο ελληνικό έντεχνο και λαϊκό τραγούδι του 20ου αι. Έχει διαγράψει μια σπουδαία πορεία με αξιοζήλευτες συναντήσεις. Και αν κάτι είναι σίγουρο, είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τον παρακολουθήσεις live, όπου και όποτε εμφανίζεται, και να μην περάσεις καλά.

Ποια είναι τα συναισθήματα σας αποτιμώντας την καλλιτεχνική σας διαδρομή; Τι ονειρεύεστε για το μέλλον; 

Κοιτάζοντας πίσω όλα αυτά τα χρόνια πιστεύω πως έκανα το σωστό από την πλευρά του ελληνικού τραγουδιού. Ήμουν ειλικρινής στη σχέση μου με το κοινό γιατί ήθελα να νιώθουν ότι είμαι κι εγώ ένας από εκείνους. Να έχουμε μια αληθινή επαφή και επικοινωνία.

Για το μέλλον αυτό που εύχομαι είναι να έχω την υγεία μου.

Η γεύση που σας έχουν αφήσει οι συναντήσεις με τον Ελύτη, τον Γκάτσο και τον Χατζιδάκι; 

Πήγαινα στου “Φλόκα” και στη “Μεγάλη Βρετανία” για να πιώ έναν καφέ μαζί με τον Γκάτσο και με τους φίλους του, τον Ελύτη, τον Ξαρχάκο, τον Χατζιδάκι και άλλους διανοουμένους της εποχής. Όλη η διανόηση της Αθήνας περνούσε από το τραπέζι τους για να πει μια καλημέρα, να ακούσει κάτι, να πει τη γνώμη της. Αυτό όλο ήταν πολύ σημαντικό για την καλλιτεχνική μου πορεία αλλά με διαμόρφωσε και σαν άνθρωπο.

Πώς αξιολογείτε την πολιτιστική ζωή του τόπου;  

Υπάρχει μια δυσκολία στην εποχή που διανύουμε. Γίνονται αξιόλογες προσπάθειες όμως και πιστεύω πως οι νέοι δημιουργοί βρίσκουν ξανά τον βηματισμό τους.

Τι να περιμένουμε από τη συναυλία στο Ολύμπια; 

Στη συναυλία μας θα ακουστούν μεγάλοι ποιητές που έχουν μελοποιηθεί από μεγάλους συνθέτες. Ποιητές όπως ο Σεφέρης, ο Ελύτης, ο Λειβαδίτης, ο Ρίτσος, ο Γκάτσος κ.α., που έχουν μελοποιηθεί από τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Δήμο Μούτση, τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Ηλία Ανδριόπουλο. Πρόκειται για ένα μεγάλο ταξίδι στον κόσμο της Ελληνικής ποίησης και της Ελληνικής μουσικής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο