ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΟΧΟ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ

7 ΜΑΪ́ΟΥ 2022
Λυρικό Θέατρο

09

Αύγουστος
Βυζαντινή Μελωδία, για ορχήστρα εγχόρδων
Ακρογιάλια και Βουνά της Αττικής
Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα
Συμφωνία αρ. 2
Μουσική διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου
Σολίστ: Νεφέλη Μούσουρα
Ο κύκλος «Νέα ταλέντα» συνεχίζεται με μία συναυλία-αφιέρωμα σε έναν σπουδαίο Έλληνα συνθέτη και αρχιμουσικό.
Ο Αντίοχος Ευαγγελάτος, πέρα από πολυγραφότατος συνθέτης, υπήρξε και σημαίνουσα προσωπικότητα της μουσικής ζωής της Ελλάδας. Ιδρυτικό στέλεχος του Γ’ Προγράμματος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών επί σειρά ετών, ενώ ως αρχιμουσικός υπήρξε ιδιαίτερα δραστήριος με πολλές συνεργασίες στο ενεργητικό του.
Η δε συνεισφορά του στο θέατρο Ολύμπια υπήρξε ανεκτίμητη, διευθύνοντας πολυάριθμες παραγωγές και εισάγοντας νέα έργα στο λυρικό ρεπερτόριο.  
Στη συναυλία αυτή παρουσιάζονται ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά του έργα που αναδεικνύουν την ιδιαίτερη γραφή του. Μεταξύ αυτών, το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα το οποίο θα ερμηνεύσει η Νεφέλη Μούσουρα, μία νέα και πολλά υποσχόμενη πιανίστα που ήδη έχει καταγράψει στο ενεργητικό της πολλές σημαντικές συνεργασίες με ορχήστρες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Βυζαντινή Μελωδία, για ορχήστρα εγχόρδων Ακρογιάλια και Βουνά της Αττικής Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα Συμφωνία αρ. 2

Ημερομηνία

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Ώρα

20:30

Θέσεις

Θέσεις περιορισμένης ορατότητας: €3
Δ’ Ζώνη (Φοιτητικό, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών): €5
Γ’ Ζώνη: €7
Β’ Ζώνη: €10
Α’ Ζώνη: €12
Διακεκριμένη Ζώνη: €15
Προεδρικό θεωρείο: €20
Μετάβαση στο περιεχόμενο